MAKERS

Marianne Seine

Artistieke kern

Marianne Seine is één van de oprichters van theatergezelschap Vis à Vis en maakt deel uit van zowel de artistieke kern als de acteurs. Ze reist met Vis à Vis sinds 1990 de wereld rond met spectaculaire zomervoorstellingen en locatieprojecten.

Marinus Vroom

Artistieke kern

Marinus Vroom is één van de oprichters van theatergezelschap Vis à Vis en maakt deel uit van zowel de artistieke kern als de acteurs. Marinus maakt ook deel uit van het ontwerpers team van het Ice Hotel in Zweden en is tevens videomaker.

Tom Ryser

Regisseur

Tom Ryser, geboren in Basel, is een getrainde acteur en werkzaam als freelance regisseur, acteur en choreograaf in Europa sinds de 1996.

Ryser is werkzaam in de vakgebieden dans, theater, circus en opera en werkt met weinig of enkele honderden performers. Hij creëerde o.a. een ballet met apparatuur voor de Expo02 en de "Rocket Symphony", een stuk voor 16 solisten, met vuurwerk en een koor voor de heropening van de Royal Festival Hall in Londen.

Michael Helmerhorst

Scriptadviseur

Michael Helmerhorst is sinds de "geboorte" van het theatergezelschap betrokken bij de kern en heeft in meerdere voorstellingen meegespeeld. Naast Vis à Vis is Michael ook werkzaam als regisseur en acteur.

Idwinge Boetes

Regie assistent

Idwinge heeft Theater- en Grafischevormgeving gestudeerd aan de kunstacademie. Ze is een veelzijdige dame; werkzaam in de theater-, musical-, en festivalbranche. Van voorstellingsleider tot regie (assistent), licht en productie!

Anne Katic

Actrice

Anne Katic is afgestudeerd aan de theaterdocenten opleiding in Leeuwarden. Een deel van haar studie volgde zij aan de toneelschool in Zagreb, Kroatië. Nog voor haar afstuderen werd zij gecast voor de rol van Vara in de Vis à Vis voorstelling HaRT.

“Vis à Vis is een intense ervaring, ik scheur rond achterop scooters, speel drijfnat solo's in het water en word de lucht in gelanceerd.”

Doortje Peters

Actrice

Doortje heeft een achtergrond in de rhythm tapdance en maakt vanuit haar company ‘Tappin-It Collective’ theatrale tapvoorstellingen. Naast danseres en actrice is ze ook drummer in een band. Haar veelzijdigheid is haar kracht.

“Ik benader tap als een percussie-instrument waarbij improvisatie een van mijn favoriete aspecten is”

Dorus van der Meer

Acteur

Dorus is na zijn jeugdige periode van 'joie de vivre!' aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunstenbegonnen begonnen met de acteursopleiding. Hij was o.a. acteur, oprichter en maker bij theatergroep WAK en bij TG Kalsnikov. In zijn vrije tijd is hij stiekem ook nog eens een goede kok...

"Je moet zeker de dingen doen waar je gelukkig van wordt, anders ben je niet goed bezig!"

Gerold Guthman

Acteur

Gerold Guthman studeerde in 1994 af aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij speelde onder andere bij Wederzijds, Teneeter, Kalebas, Toneelschap Beumer & Drost, Theatergroep Maccus en was vaste acteur bij Het Syndicaat.    

Rutger Buiter

Acteur

Rutger Buiter is beedend theatermaker en acteur met zo’n 14 jaar ervaring in het bedenken, maken en spelen van groot beeldend locatietheater. Met Theatergroep The Lunatics heeft hij veel voorstellingen gemaakt en hiermee de wereld rondgereisd.

Zijn typerende speelstijl en gevoel voor slapstick maken hem herkenbaar op de theatervloer.

Jan Willem van der Schoot

Decorontwerper

Jan Willem van der Schoot, artdirector en setdesigner voor film, tv en theater, uitvinder en meubelontwerper. Hij onderscheid zich door zijn affiniteit met techniek en is ontwerper van vele giganische decors van Vis à Vis en de kamers uit het Icehotel in Zweden.

Niels de Witt

Decorontwerper

Niels de Witt en heeft Production Design gestudeerd op de Nederlandse Film Academie. Naast theater werk hij ook in de filmwereld.

“Ik vind het leuk om rare ontwerpen mogelijk te maken en problemen praktisch op te lossen.”

David Jansen

Decorbouwer

David Jansen - o.a. Technisch producent bij het Amsterdam Light festival en Hoofd Techniek van het Oerol Festival - heeft aan verschillende Vis à Vis voorstellingen meegebouwd. Zijn eerste productie was Bij nacht en Ontij verder werkte hij mee aan de De Lancering, Silo 8, Hart, Exit en Mare.

Eveline Didderen

Decorbouwer

Eveline heeft Theatervormgeving aan de HKU gestudeerd. Ze heeft veel decor en kostuums gemaakt voor kindertheater en bands en heeft o.a. de succesvolle kindervoorstelling GRRRRROENTEN gemaakt.  

"Het leukste aan mijn werk bij Vis à Vis is dat we als team een enorme vrijheid hebben. We kunnen alle kanten op met onze creativiteit waardoor de meest waanzinnige decorstukken ontspruiten."

Lucas Brouwer

Decorbouwer

Lucas heeft aan de kunstacademie Beeldhouwen gestudeerd en is vanaf de voorstelling Silo 8 betrokken bij Vis à Vis. Hij is op bijzondere wijze in aanraking gekomen met het theatergezelschap.

"Ik kwam hier om één dag te helpen, maar sindsdien ben ik niet meer weg gegaan!"

Margot Schulz

Decorbouwer

Margo heeft MTS bouwkunde en HBO Industrieel Produkt Ontwerpen gestudeerd en is dit jaar voor het eerst werkzaam bij Vis à Vis. Ze heeft er al heel wat gemaakte decorstukken op zitten voor de voorstelling MARE.

Alexandra Dragne

Decorbouwer

Alexandra Dragne heeft Interior Design en Scenografie gestudeerd. Ze was onderdeel van de expo ‘Shifting Spaces’ in W139, waar zij haar installatie “Immersive Objects” presenteerde en “A teahouse ritual” i.s.m. Hannah Mjølsnes.

“Ik heb ooit onder een bureau geleefd en zelfs een tijdje midden in Amsterdam in een expo.”

Bart-Jan Oosting

Live muziek

Bart-Jan heeft al doende de fijne kneepjes van het vak geleerd. Als onervaren 18 jarige werd hij gevraagd om de techniek te doen voor een band. Van het een kwam het ander en zo heeft deze autodidact zich ontwikkeld tot een uitvoerend muzikant, speler én theater technicus.

"Ik gooi mezelf graag in het diepe om iets te doen waarvan ik denk dat ik het kan"

Erik Hofland

Live muziek

 

Isabel Nielen

Lichtontwerper

 

Sjoerd Hogendoorn

Lichttechnicus

 

Floris Berendse

Lichttechnicus

 

Miek Uittenhout

Kostuumontwerper

 

Hermien Hollander

Kostuummaker

 

Martine Douma

Kostuummaker

 

Merel Kaspers

Kostuummaker

 

Renske Kraakman

Kostuummaker

 

Robert Nieuwenhuis

Technisch coördinator

 

Wybe Jongenelen

Geluidstechnicus 

 

Arnoud Kaldeway

Technicus 

Arnoud heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd en is met een bijzondere route bij techniek terecht gekomen.

"Ik had een baantje als pretparkmedewerker en was destijds gevraagd om te helpen bij de stuntshows in het park en voor ik het wist was ik als technicus werkzaam!"

 

David Dik

Technicus 

 

Mariken de Bruin

Stage hand 

 

Max van de Veerdonk

Stage hand 

Max heeft werktuigbouwkunde gestudeerd en daarna Product Design bij Artez Arnhem. Deze combi geeft leuke inzichten en creatieve ontwerp keuzes, die goed passen bij de werkwijze van Vis à Vis.

"Als kind mee gereisd met het theatergezelschap en nu ben ik er zelf aan het werk!"

 

Arjan van Drunen

Special effects 

 

Jeroen Henstra

Special effects 

Jeroen heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld academie en het Sandberg Instituut. Werkzaam als Decorbouwer, Special Effects en Technisch Producent. Voor hem ligt de essentie van zijn werk in de passie voor het vak en het plezier ervan. 

Maarten Meijer

Special effects 

 

Lieven Slabbink

Pyrotechniek 

 

Ton Soepenberg

Rigging & Veiligheid 

 

Anke Endeman

Productieleider 

Anke heeft Media en Entertainment Management gestudeerd zowel in Nederlands als Engeland. Ze wist al vrij snel dat ze in de evenementenbranche wilde werken en heeft door de jaren heen veel grote projecten gedaan. 

"Het leukste aan mijn werk vind ik het samenbrengen van zoveel verschillende mensen, publiek en crew. Hen een fijne tijd zien hebben, daar geniet ik het meest van!"

Thijs de Bruijn

Productie assistent

Thijs heeft Theatermanagement gestudeerd aan de HKU. In zijn derde jaar is hij stage gaan lopen bij de voorstelling Picnic van Vis à Vis. Sindsdien is hij bij het theatergezelschap werkzaam.

"Het leuke aan mijn werk is dat ik met een leuk team werk, veel afwisseling heb en in de buitenlucht aan de slag kan."

Jasha Minkjan

Productie assistent

 

Anne van Delden

Productie assistent

 

Paul van Os

Productie assistent