Crowdfunding

De crowdfunding campagne is afgelopen. Dankzij jouw steun hebben we 44.563 euro opgehaald en kunnen we dit najaar van start met de bouw van een warm energie neutraal Vis à Vis thuis. 

We kunnen het bijna niet in woorden uitdrukken hoe blij en verrast we zijn dat we zo'n enorm bedrag gedoneerd hebben gekregen!

Een groot gedeelte van de totale financiering is behaald, mede door het fonds Energie Werkt!, de Gemeente Almere en verschillende bedrijven. Maar voordat we van start gaan met de bouw zijn we ook nog druk bezig met het verbinden van bedrijven aan Vis à Vis, die ook de ontwikkeling van deze culturele trekpleister ondersteunen. Mocht je nog ideeën hebben wat betreft verbindingen tussen een bedrijf en Vis a Vis, we horen het graag! Mocht je nog willen doneren, dan kan dat nog hier

Nog zeven keer spelen we de voorstelling EXIT en dan start de volgende fase, de nieuwbouw van VIs à Vis. Inmiddels is er heel veel gedoneerd en het einddoel komt in zicht. Mocht je ons nog willen steunen, doe dit dan zo snel mogelijk zodat we onze plannen in werking kunnen gaan zetten. Met jouw steun kan Vis à Vis straks warme wintervoorstellingen gaan programmeren en zich echt gaan wortelen naast het Almeerderstrand. Dit betekent dat we nog jaren zomer- en wintervoorstellingen kunnen maken!

Vis à Vis crew aan het woord

Het nieuwe Vis à Vis thuis betekent voor ieder van ons wat anders. In deze video komen een aantal van de Vis à Vis crew aan het woord over wat ze hopen dat het nieuwe gebouw hen gaat brengen. Kijk jij ook uit naar meer Vis à Vis ook in de winter?

We barsten uit onze voegen

Een warm welkom ook in de winter, dat wensen we ons en ook jullie in de toekomst toe. Een echt Vis à Vis winterthuis met meer georganiseerde chaos, grote vuren en bijzondere avonden. We blijven natuurlijk buitentheater maken, maar hebben dan ook wat te bieden in de winter, een plek voor binnenpret en theater diners het hele jaar door. De plek die jullie kennen als restaurant is daar niet voor geschikt, al is het maar omdat hij niet geïsoleerd is en geen verwarming heeft. Vandaar onze vraag: Bouw mee aan een warm Vis à Vis thuis. 

Energie neutraal

Upcyclen en recyclen doen we al jaren, de materialen vinden altijd een tweede leven in een voorstelling of als decor in het restaurant, maar nu gaan we een stapje verder. 100% energie neutraal is onze ambitie. Daarom bouwt Vis à Vis een energie neutraal pand met duurzame energie opwekkers. Een groot deel van het bedrag dat nodig is om energie neutraal te bouwen, wordt voorzien door ‘Energie Werkt!’. Het programma ‘Energie Werkt!’ draagt bij aan een ‘energieneutraal’ Almere in 2022. Dit houdt in dat de verbruikte energie in Almere afkomstig is van niet-fossiele ofwel onuitputtelijke, hernieuwbare energiebronnen.

De financiering voor een energie neutraal gebouw is bijna rond. Door middel van eigen inbreng, subsidies en sponsoren zijn we er bijna. Maar we komen nog € 50.000 te kort. Zonder dit bedrag kunnen wij een duurzaam warm thuis niet verwezenlijken.

Over Vis à Vis

Theatergezelschap Vis à Vis maakt uniek theater spektakel. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s.

Sinds 1990 heeft Vis à Vis in tal van producties de grenzen van locatietheater opgezocht. In 2007 verhuist Vis à Vis naar haar eigen vaste locatie bij het Almeerderstrand. Op deze locatie speelt Vis à Vis elke zomer een grootse buiten voorstelling met unieke stunts. Om de stunts en special effects, die Vis à Vis zo kenmerken, uit te kunnen voeren, is een hijskraan onmisbaar. In 2012 werd er middels een crowdfunding campagne succesvol € 10.000 opgehaald om de hijskraan te bekostigen. 

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar de ontwikkelingen van onze crowdfunding campagne en de bouw van het nieuwe energie neutrale pand? Volg ons op Facebook en je mist niets!