De Stokers

Datum: zaterdag 24 juni 2017 
Tijd: 22:30 
Entree: 
inbegrepen bij MARE ticket  

"Melancholische circus polka punk, met een vleug klezmer en ska, dat is De Stokers."

De Stokers zwerven om hokjes heen en graaien bij elkaar wat er nodig is. Klezmer, polka, smartlappen, punk, het gaat zo door de gehaktmolen. De Stokers balanceren met gemak op het slappe koord tussen punk en wereldmuziek. Schatplicht aan een of ander genre is voor De Stokers verleden tijd. Uniek en toch herkenbaar.

Op de fundamenten van “The Solid Rocket Boosters” en “De Hardheid” beginnen enkele stokers aan een nieuw avontuur. Het is eind 2009, tijd voor iets anders. Aangevuld met wat vers bloed en na veel gesleutel en experiment ontstaat de band zoals die er nu staat. De afgelopen jaren hebben De Stokers veel gespeeld. In het standaardcircuit van jongerencentra, poppodia en festivals, maar ook op straat, op veerponten en in huiskamers.

De laatste tijd heeft de band zich ook toegelegd op de zogenaamde kofferset, een akoestische setting waarbij het drumstel wordt vervangen door een omgebouwde koffer. Daarmee is de actieradius van De Stokers groter geworden in muzikale zin, maar ook in de optreedmogelijkheden. Van stevig stampend tot gezellig zacht, van binnen naar buiten, alles kan.

Koop tickets voor zaterdag 24 juni!