The Funkstamatics

Datum: vrijdag 23 juni 2017 
Tijd: 22:30 
Entree: 
inbegrepen bij MARE ticket 

The Funkstamatics noemen zichzelf met een knipoog the hardest rockin’ jazzed-up funk band in the Netherlands. De band speelt instrumentale funk met wortels in de seventies (van The Meters tot Herbie Hancock) en vette scheuten jazz en rock. Live staan The Funkstamatics garant voor energieke, dansbare en onvoorspelbare liveshows waar het spelplezier van afspat.

De band wordt in 2010 opgericht onder de naam Euro Cinema door Tim den Heijer (gitaar), Niels Piay (drums), Dennis Orsel (bas) en Rob Schepens (Hammond & Vintage keys). In 2016 verandert de groep om juridische redenen van naam. Live en in de studio wordt het basiskwartet vaak vergezeld door saxofonist Efraïm Trujillo, bekend van The Ploctones en New Cool Collective.

Inmiddels zijn er drie volwaardige albums verschenen, elk gepresenteerd in een bomvol Paradiso en uitstekend ontvangen door pers en nationale en internationale DJ’s als Maestro, Gerard Ekdom en BBC funkprofessor Craig Charles. Die laatste plaatste de band ook op één van zijn bekende verzamelalbums, waarna de Spotify-teller al gauw boven de 50.000 plays schoot.

Toch is de band live duidelijk op z’n sterkst. Doorgewinterde jazzfunk-kenners komen zeker aan hun trekken. Maar juist ook voor een breder publiek weten de muzikanten vaak te verrassen met shows vol humor waarin strakke breaks en losse improvisatie elkaar soepel afwisselen. Van ruige rockers tot verfijnd theaterpubliek, allemaal komen ze tot de conclusie: “Normaal hou ik niet van jazz en funk, maar dít ...” Kijk niet gek op als halverwege de show de setlist de prullenbak ingaat, er een onverwachte gast aansluit of bandleden tussen het publiek staan te spelen. Alles kan en mag bij The Funkstamatics, as long as it’s funky! 

Koop tickets voor vrijdag 23 juni!