Persbericht: Vis à Vis bouwt 100% energie neutraal pand voor winterprogrammering

Een warm welkom ook in de winter, dat wenst Vis à Vis haar publiek in de toekomst toe. Een echt Vis à Vis winterthuis met meer georganiseerde chaos, grote vuren en bijzondere avonden. Ze blijven buitentheater maken, maar hebben dan ook wat te bieden in de winter, een plek voor theater en diners het hele jaar door. Vis à Vis roept haar publiek via een grote crowdfundingactie op mee te bouwen aan een warm Vis à Vis thuis.

De financiering voor een energie neutraal gebouw is bijna rond. Door middel van eigen inbreng, subsidies en sponsoren zijn ze er bijna. Maar ze komen nog € 50.000 te kort. Gaan zij dit redden? De bouw van het pand start augustus aanstaande.

Zaterdag 21 mei opent Vis à Vis haar zomerseizoen met de succesverlenging van EXIT, die vorig jaar ruim 35.000 bezoekers trok. En ook nu verloopt de voorverkoop naar wens. Als iedere bezoeker een tientje doneert komen zij al een heel eind. Het siert Vis à Vis dat zij in deze tijd de uitdaging van dit ambitieuze plan aangaan. Ze tonen zich ware culturele ondernemers, want een beetje ondernemer neemt risico's.

ENERGIE NEUTRAAL

Upcyclen en recyclen doen ze al jaren, de materialen vinden altijd een tweede leven in een voorstelling of als decor in het restaurant, maar nu gaat Vis à Vis een stapje verder. 100% energie neutraal is hun ambitie. Daarom bouwt Vis à Vis een energie neutraal pand met duurzame energie opwekkers. Een groot deel van het bedrag dat nodig is om energie neutraal te bouwen, daarin voorziet ‘Energie Werkt!’. Het programma ‘Energie Werkt!’ draagt bij aan een ‘energieneutraal’ Almere in 2022. Dit houdt in dat de verbruikte energie in Almere afkomstig is van niet-­‐fossiele ofwel onuitputtelijke, hernieuwbare energiebronnen.

OVER VIS À VIS

Theatergezelschap Vis à Vis maakt uniek theater spektakel. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s.

Sinds 1990 heeft Vis à Vis in tal van producties de grenzen van locatietheater opgezocht. In 2007 verhuisde Vis à Vis naar haar eigen vaste locatie bij het Almeerderstrand. Op deze locatie speelt Vis à Vis elke zomer een grootse buiten voorstelling met unieke stunts. Om de stunts en special effects, die Vis à Vis zo kenmerken, uit te kunnen voeren, was een hijskraan onmisbaar. In 2012 werd er middels een crowdfunding campagne succesvol € 10.000 opgehaald om deze hijskraan te bekostigen.