Persbericht: Vis à Vis ontvangt BOT

“Ramkoers is een brok gebalde energie, die met alle kracht in het gezicht en gehoor van het publiek wordt geblazen.” de Volkskrant****

Na 26 jaar theater maken, waarvan zes jaar op een eigen locatie naast het Almeerderstrand is het tijd voor de volgende stap: Vis à Vis gaat programmeren. Vanaf 25 augustus speelt festivalhit Ramkoers van Theatergezelschap BOT, twee weken lang op de locatie van Vis à Vis. Onder de naam “Vis à Vis ontvangt” is BOT het eerste gezelschap in een reeks, die door Vis à Vis als gast op haar locatie worden uitgenodigd.

Arjen Anker, artistiek leider van Vis à Vis reageert desgevraagd: “Met de keuze voor BOT komt een drietal paden samen: Een podium bieden aan gezelschappen die hetzelfde DNA hebben als Vis à Vis en op zoek zijn naar schaalvergroting. Een intensiever gebruik van onze festivalachtige locatie. En ten derde het publiek de kans geven het overal uitverkochte Ramkoers (Over het IJ festival, Oerol) te kunnen zien. We kijken dus vol vertrouwen uit naar deze nieuwe stap van Vis à Vis.”

Vis à Vis heeft als plan om zich steeds dieper te wortelen in de plek die haar bij het Almeerderstrand is toegewezen en wil de komende jaren steeds vaker open zijn voor publiek, maar ook voor verhuur voor evenementen en creatieve bedrijven. In het najaar hoopt Vis à Vis te kunnen starten met de bouw van haar nieuwe avontuurlijke onderkomen , waar ook in de wintermaanden producties van Vis à Vis en anderen een plek kunnen vinden. De programmering van Ramkoers is de eerste stap van in de ambitie van Vis à Vis start om haar publiek meer en bredere programmering aan te bieden.

Over Vis à Vis

Vis à Vis heeft zich de afgelopen 26 jaar meester getoond in uniek theater spektakel in de openlucht. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. Sinds 1990 heeft Vis à Vis in tal van producties de grenzen van buitenspektakel met succes getart en daarmee hebben ze een groot publiek van Stockholm tot Wellington weten te verrassen. Sinds 6 jaar is Vis à Vis gevestigd naast het Almeerderstrand en heeft op deze vaste vestigingsplaats 30.000 bezoekers per jaar weten te trekken door zelf de marketing, kaartverkoop en locatie exploitatie zelf uit te voeren. Als volgende stap in dit culturele ondernemerschap begint Vis à Vis in 2016 als gastlocatie voor andere gezelschappen en coproducties.

BOT speelt RAMKOERS

RAMKOERS is een spectaculaire voorstelling op locatie met grote machines en kleine liedjes. Een speelvloer die voortdurend onder constructie is, waarop de mannen van BOT verbazen met houtje-touwtje-stuntwerk en het publiek bij de strot grijpen met een haast onstuitbare stroom muzikaal vernuft. Materiaal dat waardeloos lijkt is weerbaarder dan ooit: kletterend ijzerwerk, huilende regenpijpen, ploeterende trekzakken en roestige schraaptonnen vormen zowel het instrumentarium als het decor voor een voorstelling die schuurt, raakt en roert. De voorstelling was de festivalhit van Oerol, Deventer op Stelten, Over ‘t IJ en Festival Mundial, speelde in Europa en kreeg aanvragen van Zuid-Afrika tot Rusland. Dit jaar trekt RAMKOERS niet alleen verder naar Estland en Duitsland, maar strijkt de voorstelling ook twee weekenden neer in Almere op uitnodiging van Vis à Vis voor een mooie zomeravond vol theater en muziek. Van 25 augustus tot en met 3 september is RAMKOERS te zien in een avondvullend programma naast het Almeerderstrand.

RAMKOERS is een voorstelling van BOT, regisseur Vincent de Rooij (Dogtroep) en productiehuis Oost-Nederland. BOT bestaat uit Job van Gorkum, Tomas Postema, Doan Hendriks en Geert Jonkers.