Over de voorstelling

Een vrolijk en wrang volksfeest met de allernieuwste leugens.

Joeri Vos (regie) en Paul Koek (muziek) bewerken de Pinokkio van Carlo Collodi tot een eclectisch feest over verleiding, aanpassen en opgroeien.

Met de voltallige Veenfabriek en het Franse muziekensemble La Compagnie du Tire-Laine bouwen ze met muziek, theater, dans en spektakel een kleurrijk Pleasure Island. Paul Koek laat zich voor de muziek inspireren door de Tarantella: een van de bekendste Italiaanse dansen, vernoemd naar de tarantulaspin. De beet van deze spin werd als excuus gebruikt om wild te kunnen dansen, voornamelijk door vrouwen, die dat eigenlijk niet mochten. Een leugen die maar al te graag in stand werd gehouden.

Kom naar het Pleasure Island waar je stoutste dromen werkelijkheid worden en waar je mee mag dansen, spelen en muziek maken. Geef je net als Pinokkio over aan de heerlijke hallucinerende leegte van onze wereld. Want verleidelijke leugens zijn toch veel lekkerder dan de harde realiteit?

Pinokkio speelde deze zomer met veel succes op Oerol Terschelling als groots opgezette locatievoorstelling en gaat in augustus en september 2018 op tournee langs (openlucht)theaters.

Over de maaltijd

Het verhaal van Pinokkio komt uit Toscane en de bewoners daar worden ook wel 'bonenvreters' genoemd. Acteur en gediplomeerd kok Phi Nguyen heeft om ons publiek nog wat extra te verleiden naar de Toscaanse zigeunerwereld een heerlijke Toscaanse bonenschotel, Ribolita, samengesteld. Extra rokerig, heerlijk spicy, zoals de muziek in de voorstelling, met versgebakken focaccia, ingelegde groenten en ricottakaas.

Dit gerecht wordt elke dag vers bereid en is geheel vegetarisch en glutenvrij, omdat de Veenfabriek graag bijdraagt aan milieu en duurzaamheid.