Stop motion

Introductie

Het verhaal in de voorstelling MARE wordt met beelden verteld, tekst speelt geen rol. Vis à Vis vindt het een uitdaging om rekwisieten en decor zo precies te kiezen en te gebruiken dat de beelden het verhaal vertellen. 

Doel

Het doel van de opdracht is het maken van een stop motion video. 

Laat je inspireren door twee door ons gemaakte filmpjes:

Piiiiiiiiep

PEACE

Werkvorm 

Stop motion is een simpele filmtechniek waarmee je bijzondere filmpjes kunt maken. Het zijn filmpjes gebaseerd op veel foto's die kort achter elkaar worden gemonteerd. Hierdoor ontstaat er een film.

Tijd

Optie: Verhaal uit je tas, 1,5 blokuur. 

Stap 1 : (Blokuur, 100 min. ) Verhaal bedenken met gebruiksvoorwerpen (b.v. etui met pennen) 

Plus animatie en fotograferen

Stap 2  (1 uur): Montage

Optie 2: Verhaal zonder limits, 2 blokuren 

Stap 1( blokuur, 100 min. ): Verhaal bedenken en zelf mini decor en rekwisieten maken (b.v. personages van klei poppetjes, lego, snoep, zelf geknipte letters en cijfers, etc.)

Plus Animeren & fotograferen

Stap 2 (blokuur, 100 min. ): Eventueel fotograferen afmaken en Montage

Benodigdheden

  • Een mobiele telefoon of een digitale camera.
  • Statief voor de telefoon of camera. 
  • Een computer met Windows Movie Maker, I Motion (Apple) of een ander filmbewerkingsprogramma: Windows Movie Maker staat standaard op een computer met Windows, mocht dat niet zo zijn dan kun je het gratis downloaden. (Met een Android telefoon kan je eventueel ook een stopmotion maken, zoek daarvoor de handige applicatie 'Clayframes' in je Android Market.)
  • Papier, schaar, lijm, viltstiften, potloden, klei, plakletters en andere knutselspullen. 

Als je enthousiast bent over het resultaat en je vindt het goed dat het op de site van Vis à Vis wordt gezet, upload dan de video op YouTube en stuur de link naar de YouTube video op naar educatie@visavis.nl. Vermeld in de email de naam van je school en groep. 

Klik hier voor een uitgebreid stappenplan